С все по разширяващата се пътна мрежа в цяла Европа от голямо значение е шофьорите да планират бъдещото си пътуване. Това е особено валидно за шофиране в чужбина, където пътната мрежа може да бъде объркваща и закъснението заради засилен трафик може да забави пътуването с часове. Актуализирането на Garmin картите е отличен начин да се движите в непозната територия, като се гарантира пристигането Ви на мястото точно навреме. Последната версия v2013.40 на City Navigator Europe NT и nüMaps Onetime Europe вече са на разположение.

Акценти за тази версия на картата (v 2013.40) са:

• Включва повече от 10.7 млн. км на пътища, включително магистрали, национални и регионални пътни артерии и местни пътища в цяла Европа.
• Показва повече от 6.6 милиона интересни точки POI, включително ресторанти, хотели, атракции, бензиностанции, къмпинги, паркинги, спортни зали, търговски обекти, развлекателни паркове и много други.
• Добавени са POI точки в Швеция, Дания, Украйна и Босна и Херцеговина. Значително е увеличено покритието за Албания
• Добавени са повече от 1 000 реалистични изгледи на кръстовища (Junction View) на пътни възли в Полша и Чешката република. (само за съвместими устройства)
• Подобрено е търсенето на адреси в България чрез point addressing1 (само за съвместими устройства).


1Point addressing използва навигация от врата до врата за да се гарантира максимална точност. Това означава, че адресите са позиционирани на точните им места, а не се интерполират както при Logical addressing. Например ако улицата съдържа адреси с номера от 100 до 199, при Logical addressing номер 150 ще е разположен в средата на улицата, което се случва рядко. Адресите не са разположени равномерно по цялата улица и чрез Point addressing номер 150 можете да го намерите на точното местоположение. Търсенето на адреси в България вече е на високо европейско ниво и по нищо не се различава от търсенето на адреси в Германия, Франция, Италия и останалите страни.