Garmin пусна Dash Cam- камера с висока разделителна способност и автоматично разпознаване на пътен инцидент, която се монтира на предното стъкло на всеки автомобил. Тя непрекъснато записва с широк ъгъл пътя пред Вас по време на шофиране. След като бъде инсталирана, камерата е напълно автоматизирана: Започва да записва, когато двигателят е включен и спира, когато той е изключен. DashCam разполага с интегриран сензор за гравитация (G-Sensor), автоматично разпознава инциденти, като например спиране или сблъсък, и архивира съответните видео файлове. Dash Cam се предлага с и без GPS. GPS приемника врязва времеви печати и гео-тагове на всички кадри, така че потребителите да могат да видят точно къде и кога са настъпили събитията.

" Garmin Dash Cam е като личен свидетел, който никога не пропуска инцидент и дава доказателство за това, което се е случило по пътищата ", каза Дан Бартел, Garmin вицепрезидент на продажбите в световен мащаб. "Тя е напълно автоматизирана и дава на шофьора мир на ума, знаейки че всякакви събития, които биха могли да възникнат, ще бъдат заловени . Функции като вътрешен микрофон и GPS добавят безценен контекст на видео файловете. "

Dash Cam записва 1080p, 720p или WVGA видео файлове в един непрекъснат цикъл, с помощта на включената 4 GB microSD ™ карта. За да добавят още памет, потребителите могат да добавят по-голяма microSD ™ карта (до 32 GB) . При възникване на инцидент - като рязко спиране или сблъсък - се засече чрез вградения G - Sensor, Dash Cam знае да запамети текущите , последните и следващите записи, запазвайки пълен запис на събитието . Всички кадри са запечатани с време и място, така че водачите да знаят точно кога и къде са настъпили събитията , включително георафска ширина и дължина, дата, час, скорост и посока на движение. Вграденият микрофон осигурява възможност за записване на звуците вътре в превозното средство.

Повече информация за продукта и цените, можете да получите тук!