Garmin променя начинът, по който моряци гледат на света. Или най-малкото на света около лодката им. Официално представен на изложението Miami International Boat Show, Panoptix всевиждащият сонар е ''многолъчев трансдюсер, който използва поетапна сканираща сонарна технологиите", която осигурява видимост в реално време отгоре надолу, от отпред назад, от едната страна към другата, както и всяка друга посока, което ви идва на ум.

PS31 Panoptix Forward има LiveVü Forward технология, която предлага поглед, който е близо до видео на живо. RealVü 3D Forward сканира предната част на лодката, за да възпроизведе дъното, структурата и рибата. Бързината на сканиране може да се ръководи от потребителя, осигурявайки повече или по-малко детайлност.

С PS30 Panoptix Down, рибарите ще имат възможност да видят риба в реално време, дори когато лодката им е неподвижна. Благодарение на мощната технология LiveVü Down, дори и най-малките рибки могат да се видят плувщи покрай лодката. RealVü 3D Down сканира дъното и страните на лодката, за да разкрие риба, както и структурата и дъното.

Очаква се да се появи през пролетта на 2015 г. И двете версии на Panoptix са оборудвани с вграден Attitude Heading Reference System (AHRS) сензор, който постоянно регулира сонарните лъчи в отговор на движението на лодката. Той също така е съвместим с с най-различни други Garmin оборудвания, така че да може лесно да бъде интегриран в Garmin еко-система.