Garmin Ltd и ASUSTeK Computer Inc днес анонсираха стратегическо партньорство, което ще насочи експертите на двете компании в областта на навигацията и мобилните телефони към проектиране, производство и продажба на ко-брандирани мобилни телефони. Garmin и ASUS са вече започнали съвместно развиване на нова и различна продуктова линия на мобилни телефони, която ще стане известна като Garmin-Asus nüvifone™ серия. Компаниите очакват да доставят на пазара няколко модела Garmin-Asus nüvifone през 2009, а нов модел Garmin-Asus nüvifone ще бъде анонсиран на Mobile World Congress trade show в Барселона, Испания, 16-19 Февруари, 2009.

“Ние вярваме, че конвергираните устройства са нова възможност,” каза Dr. Min Kao, изпълнителен директор на Garmin Ltd. “Този алианс е предимство и за двете компании, защото той ни позволява да комбинираме ресурсите си и да създадем здрава основа, от която да създаваме и представяме пред света предимствата на LBS-centric мобилните телефони. Ние работихме с ASUS около една година върху първия nüvifone, анонсиран през 2008. Използвайки придобития опит, ние стигнахме да извода, че обединявайки нашите респектиращи познания в областите, в които работим, използвайки ги на по-високо ниво, ние ще можем не само да значително да разширим нашата продуктова линия, а и да съкратим времето за развиване на продуктите. Ние вярваме, че чрез този стратегически алианс ще бъдем в уникалната позиция да снабдяваме света с най-добре интегрираните и най-неустоимите мобилни устройства с GPS.”

“Този алианс позволява на ASUS и Garmin по безподобен начин да комбинират възможностите на двете компании, за да предложат на пазара водещи решения в мобилните телефони, с уникален дизайн и изключително качество. ASUS и Garmin вярват силно в продължителното инвестиране за неизменно осигуряване на пазара с последните иновации за хората и бизнеса,” каза Jonney Shih, изпълнителен директор на ASUSTeK Computer Inc. “Чрез този алианс нашите компании ще продължават да развиват иновации, които опростяват живота. Нашите технологии ще се съобразяват с потребителите. Ние вярваме, че всичките ни устройства ще работят не само навсякъде и по всяко време, но в реално време и на реални места, а ние сме уверени, че серия nüvifone ще посрещнат предизвикателствата.”

Всички Garmin-Asus nüvifone изделия ще продължат визията на оригиналния nüvifone и ще се свързват, навигират и комуникират като никое друго устройство. Оригиналния Garmin nüvifone, анонсиран през 2008 ще се ребрандира като Garmin-Asus nüvifone G60. Garmin-Asus nüvifone G60 се очаква да е на пазара през първата половина на 2009, а допълнителна информация за Garmin-Asus nüvifone G60 ще излезе на Mobile World Congress търговското шоу.

Garmin-Asus nüvifone ще може да видите на Garmin-Asus щанда на Mobile World Congress търговското шоу в Барселона, Испания, 16-19 Февруари, 2009 (7C37, зала 7). Журналистите могат да се свържат с Gаrmin или Asus медиа екипите, за да организираме живи демонстрации и интервюта. Допълнителна информация ще откриете на www.GarminAsus.com.

Няколко снимки от Барселона ще намерите тук.

Garmin е регистрирана търговска марка, а Ciao! и nüvifone са търговски марки на Garmin Ltd. ASUS е регистрирана търговска марка, а Eee PC е търговска марка на ASUSTeK Computer Inc.