Garmin International с удоволствие анонсира Oregon 550 и Oregon 550t Europe, най-новите членове на семейството на Oregon. Сега Вие може да правите снимки с Вашия GPS и да навигирате обратно към точното място. Oregon 550 и 550t са първите уреди на Garmin с вградена камера. Oregon 550 и 550t имат 3.2 мегапикселова авто-фокусираща се камера с 4x дигитален zoom и автоматично привързват координати към всяка снимка, позволявайки Ви да маркирате точка, да я запаметите и да навигирате обратно към нея. Като свържете Oregon 550 с компютъра си чрез USB и се логнете към my.Garmin.com, myGarmin ще открие снимките в Oregon, ще улесни процеса на избиране и качване, и ще съхрани Вашите снимки в Picasa, популярно интернет място за съхраняване и споделяне на снимки за хора от цял свят. В този уред за първи път Garmin добавят и 3-осно компенсиран компас, което Ви позволява да получавате вярната посока, дори когато уреда е наклонен.

Надеждният Oregon 550 има вграден DEM (дигитален елевационен модел) базова карта, която поддържа светлосенки при теренните изображения и профили на маршрута по височина, за да оцените по-добре трудностите на терена. Oregon 550t идва с предварително инсталирана топографска карта на Европа в мащаб 1:100 000 с детайли на ниво улица, контури по височина, интересни обекти (POI), както и полезни описания.

Oregon 550 и 550t са с подобрен, видим под директна светлина, активен екран. Високочувствителният GPS приемник с HotFix™ програма за предвиждане положението на спътниците Ви помага да локализирате Вашето местоположение бързо и прецизно и не губи връзка със спътниците дори при наличие на гъста листна маса или движение в котловини. И двата уреда поддържат функция geocaching, 3-D перспектива на денивелацията и идват с 2 акумулаторни NiMH батерии и зарядно устройство. Това от една страна спестява от Вашите пари, а от друга, намалява отпадъците, тъй като батериите се презареждат. С Oregon 550 и 550t Вие може да споделяте точки, следи, маршрути и geocache точки с други потребители на Oregon.

Здравите, модерни и надеждни Oregon 550 и 550t са перфектни многофункционални уреди за Вашите приключения на открито. Те предлагат всичко, от което се нуждаете, за незабравими моменти сред природата, или накъдето Ви отведе пътеката пред Вас!

Очакваме Oregon 550 и 550t през м. юли тази година.