20 юли, 2007, Саутхемптън, Англия, PR Newswire —Garmin, световният лидер в GPS навигационните уреди, е горд да обяви основно финансиране на английския първодивизионен футболен клуб Мидълзбро.
Garmin проектира и изработва широка гама от навигационни и комуникационни уреди, които обслужват автомобилния, туристическия, спортния, мореплавателния и авиационния сектори с новаторски технологии, продавани по целия свят. До днесшна дата световните продажби на Garmin възлизат на 19 милиона навигационни уреди.
Като част от сдружението, Garmin ще обезпечи треньорите и играчите на Мидълзбро с моделите Garmin Forerunner, за да подпомогне тяхната фитнес тренировка и развитие. Прикачваните към китката на ръката, Forerunner -и с вграден GPS ще измерват пулса на играчите, тяхната скоростт и покрито разстояние по време на тренировка, давайки възможност на треньорите да анализират нивото на издръжливост на всеки от играчите и съответно да изработят индивидуалните тренировъчни програми. Феновете, от своя страна, ще имат възможност да наблюдават данните на техните фаворити и да следят прогреса им през сезона.

Автомобилната преносима GPS навигация на Garmin, която има функциите за избягване на натоварен трафик и предупреждение за наблюдателни камери, ще бъде използвана от ФК Мидълзбро , за да води тима до съответните дестинации по най-ефикасния начин.
Търговският директор на Garmin’s Europe – Клайв Тейлър изрази задоволството на фирмата: „Ние сме силно развълнувани да спонсорираме ФК Мидълзбро този сезон едновременно на терена и извън него. Garmin търси да подобри усещането за фирма, предлагаща отлични продукти за навигация и ние също сме се посветили на усъвършенстването на изпълнението ни за спорта и фитнеса с гама от целево-насочени продукти. Клубът беше в търсене на high-tech компания, която да ги спонсорира така, че това партньорство е идеалния съюз. Феновете също ще имат полза, имайки възможността да следят тренировките на стехния отбор, както и техните постижения.”
В качеството си на основен спонсор феновете ще виждат името Garmin да украсява домакинските екипи и тези за гостуване на ФК Мидълзбро в най-близко бъдеще. Има многобройни изяви, където марката Garmin ще се вижда, като рекламни бордове и интернет дейности. Garmin ще има силно присъствие на стадион Riverside през целия сезон и ще работи заедно с ФК Мидълзбро по обществени проекти.
Грахам Форди, шеф на отдел „реклама” на ФК Мидълзбро заяви: ” Ние сме напълно удовлетворени от приключилата сделка за престижното спонсорство с Garmin. Първоначалната договореност ни е за 12 месеца, но вече дискутираме за удължаване срока на спонсорство за още една година. Тяхното спонсорство ще доведе до това Мидълзбро да продължи да се състезава на най-високото ниво на английския футбол и да се уповава на ерата, която ни направи петия най-успешен клуб в английския футбол за последните 12 години. В отплата Garmin ще получи такова покритие, каквото само спонсорирането на един клуб от Barclays Premier League може осигури. Това е едно велико партньорство на терена и извън него и ние убедено ще въвим напред и все напред”.
За Garmin
Garmin (Europe) Ltd. е член на групата от компании Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN), която проектира и изработва навигационни, комуникационни и информационни устройства – повечето от, които ползват GPS технология. Garmin е лидер в основните автомобилен, авиационен и потребителски GPS пазари и продуктите й обслужват авиационни, мореплавателни, туристически, автомобилни, безжични и ОЕМ приложения. Основните филиали на Garmin Ltd. са позиционирани в САЩ, Тайван и Великобритания. Garmin е регистрирана търговска марка на Garmin Ltd. или нейните филиали.Всички права са запазени.

За да разгледате страницата на ФК Мидълзбро, натиснете тук.