Серия 5 на баварците грабна най-престижния приз – "Автомобил на годината в България". Останалите претенденти тук бяха "Опел Астра", "Волво" S60, "Ситроен" C3/DS3 и "Шевролет Спарк". Автомобилите бяха оценявани по шест критерия - дизайн, задвижване, функционалност, пътно поведение, сигурност и цена/предлагане

Ивайло Богомилов (изп. директор Маркет Тест АД) направи най-успешното 'маркетингово проучване' с визитката си, пускайки я в урната за томболота с награди по време на конкурса "Автомобил на годината", спечелвайки голямата награда- автомобилен навигатор от Garmin. (Така е, резултатът е естествен и в унисон със световните маркетингови проучвания за водещата позиция на Garmin на пазара за автомобилни навигатори :)).

Българският конкурс "Автомобил на годината" от тази година е с нов регламент. Всички 37 членове на "Пресавтоклуб България" избраха кои да са финалистите в отделните категории. Те излъчиха и техни представители, който ще изберат победителите в отделните категории. Досега и окончателният избор се правеше от всички журналисти.

За да видите всички снимки от събитието натиснете тук.