Нов, невероятно лесен за ползване интерфейс, впечатляващо ергономичен уред, с увеличена картна вместимост (поддържа голям обсег на картни продукти и софтуер от Garmin), правейки изследването на непознатото по-лесно от всякога. Независимо дали сте на пешеходен излет по неутъпкан път, дали отвеждате децата на къмпинг или това е първия Ви набег в Geocaching, новите допълнения, заедно с до 25 часа живот на батерията, правят новия eTrex по-гъвкав и лесен за ползване, докато поддържа своята легендарна здравина и трайност.

"При разработването на новия eTrex искахме да поставим нов стандарт за най-успешния GPS за работа на открито на всички времена. Ние се запитахме в началото на процеса, какво следва за eTrex? ", каза Мартин Реш, Garmin EMEA Продуктов мениджър за GPS на открито. "И така, говорейки с много туристи, пешеходци и геокешъри, ние осъзнахме, че дори от подходящата за начинаещи Garmin технология, нашите фенове искат гъвкавост, в която те могат да използват карти с тяхното устройство, подкрепа за непрекъснато нарастващата им страст към геокешинг и устройство, което е много лесно за работа на открито от ентусиасти.”

Осъществи чрез компютърна система: Вземи това мощно, джобно GPS устройство с теб на следващото ти геокешинг приключение и остави хартиената разпечатка вкъщи. Новата eTrex серия поддържа лесно изтегляне на местоположението на геокешове и техните детайли директно на уреда, използвайки високоскоростната му USB връзка. eTrex съхранява и показва цялата информация, от която ще имате нужда, включително местоположения, терен, трудност, описания, което означава - без повече ръчно въвеждане на координати и хартиени отпечатвания! За да започнете осъществим чрез компютърна система геокешинг, само качете геокешинг GPX файла на Вашия уред и започнете лов на кешове. Кешовете могат да бъдат изтеглени от OpenCaching.com, напълно безплатна онлайн общност за създаване, споделяне и намиране на геокешове по целия свят.

Спестете пари и се забавлявайте: За бюджетното съзнание на потребителите, търсещи базово GPS устройство, Garmin предлага eTrex 10. Този базов ръчен GPS е с четлив на слънчева светлина, монохромен дисплей, както и базова карта, правейки по-лесно от всякога това да знаете къде сте и към какво сте се насочили. eTrex 10 е идеалното устройство за семейства, искащи да влязат в разрастващата се общност на геокешерите, така че сега можете да изтеглите децата далеч от телевизора в среда, в която те ще бъдат щастливи да прекарват времето си на открито. Той също е достатъчно устойчив за запален турист да отбележи своите любими пътеки и места. 

Карти за всички: Вижте по-широк кръг от подробни топографски, морски и пътни векторни карти на eTrex 20 и 30, благодарение на подобрения 2,2-инчов, 65К цветен, видим под директна слънчева светлина екран. Карти, които се продават отделно за него, са Garmin TOPO карти, BlueChart® g2 морски карти или City Navigator® карти за автоматична навигация завой по завой по пътищата. Изтеглете BaseCamp™ (www.garmin.com/basecamp), безплатна програма, която Ви позволява да планирате и управлявате пътувания, маршрути, следи и точки и прехвърлянето им между компютъра и eTrex. Най-хубавото нещо с BaseCamp е това, че можете да използвате TOPO карти веднага от предварително програмирани microSD карти, без инсталация или необходимост от процес на отключване. Просто включете картата или вашия GPS към компютъра и започнете удобно планиране. С Track Draw, потребителите могат да начертаят свободна следа и да получат незабавен профил на надморската височина за предотвратяване на трудности при тяхната екскурзия или геокешинг приключение.

Останете в курса: eTrex 30 има всички посочени по-горе характеристики и още вграден 3-осно компенсиран електронен компас, който показва вашата посока, дори когато стоите на едно място, без да държите уреда хоризонтално. Също така е добавен барометричен алтиметър, който следи промените в налягането за точно и прецизно определяне на височината над морското равнище и безжичен трансфер от уред към уред със съвместимите устройства. Това първокласно предложение в рамките на новата серия eTrex е предназначено за начинаещи ентусиасти, които искат лесен достъп до най-много информация в малък компактен продукт.

Новите устройства eTrex се очаква да бъдат готови през третото тримесечие на 2011 г. Допълнителна информация за eTrex серията е достъпна на www.garmin.com/etrex или www.garmin.blogs.coм. Garmin повече от 20 години открива технологии и иновации за подобряване на живота на потребителите. Затова Garmin е едно общоизвестно име в автомобилната, въздушната, морската, безжичната, спортната и туристическата GPS индустрии.