Garmin, световният лидер в сателитната навигация, днес анонсира вълнуващо допълнение за неговата водеща серия GPSMap 62, която се намира в портфолиото на ръчните GPS устройства, предназначени за работа на открито. GPSMap 62stc и GPSMap 62sc имат вградена 5 мегапикселова камера с автоматично геотагиране за улавяне на най-съществената част на всяко приключение. Те позволяват да споделяте местоположенията или да навигирате обратно до това място.

"След като прекарахме известно време в занимания на открито, в разговор с ентусиасти, ние знаем че алпинисти, пешеходци, планински колоездачи и други ентусиасти на открито, често нямат време или енергия да търсят в торбата си всеки път, когато видят нещо запомнящо се или заслужаващо си за споделяне по-късно", каза Мартин Реш, Garmin EMEA Продуктов мениджър за GPS на открито. " Вградената камера безпроблемно интегрира фотография в основната ви навигация, като се гарантира че с всяко приключение ще имате да разкажете нещо със снимки, а не само на думи."

Перфектна картина: Всеки път, когато снимката е направена с изумителната яснота на 5 мегапикселовата камера с авто-фокус на GPSMAP 62stc или GPSMAP 62sc, снимката е геотагирана- което означава, че местоположението е запазено и кодирано във файл- така че географската информация може да бъде използвана по всяко време като отправна точка или като дестинация, която може да бъде достигната чрез GPS навигиране и упътвания. И тъй като GPSMAP семейството е водоустойчиво до IPX7 стандарт, вградената камера ще продължи да прави моментни снимки, дори и при най-лошите условия. Предостатъчната вградена памет (3.5 GB за двата модела) ви позволява да направите много снимки по пътеката и да спестите изтегляне и вземане на решение за по-късно. След като вашият GPSMAP 62stc или GPSMAP 62sc е свързан чрез USB, можете да използвате my.Garmin.com за откриване на снимки, опростряване на избирането и процеса на качването им и след това съхраняването на тези снимки онлайн за да ги видят приятели и семейства по целия свят. 

Опции изобилстват: Гордеейки се с 2.6 " четим на слънчева светлина цветен дисплей, интуитивен интерфейс бутон, до 16 часа живот на батерията, високочувствителен GPS приемник и куад хеликс антена за несравним прием, GPSMAP 62 серията изобразява разнообразни потребителски контролни табла, за да отговарят на различните дейности и интереси. И благодарение на подобрената навигация и цифровия височинен модел (DEM), потребителите навигират до дестинацията по активна следа и виждат промени в предстоящата надморска височина, както и къде са били. Също точки и други важни местоположения по следата като начална, крайна и най- високи и ниски точки на надморската височина- се показват на картата и страниците на активният маршрут.

Какво има вътре: GPSMAP 62 моделите с "s" разполагат с 3-осно компенсиран електронен компас и безжична връзка за споделяне на маршрути, следи, точки и геокешове между други съвместими ръчни GPS Garmin. Тези модели разполагат с барометричен алтиметър, който следи промените в налягането за точно определяне на надморската височина. Потребителите също могат да нанесат барометричното налягане върху картата, което може да помогне да държите под око промените в метеорологичните условия. Тези устройства също използват ANT + за безжично споделяне между съвместими устройства, следене на сърдечната честота и ритъм с тези допълнителни аксесоари и взаимодействие с chirp геокешинг предавателите (www.garmin.com/chirp).

Опитомяване на терена: GPSMAP 62 моделите с "t" в името идват с вградена Европейски 1:100k карти за отдих с детайли на ниво улица, както и световна базова карта с релеф в светлосенки. Подробното покритие включва основни пътища, градски и селки пътища, междуградски, магистрали, брегови линии, реки и езера, както и национални, регионални и местни паркове, гори и зони с дива природа. Освен това, можете да търсите интересни места по име или близост до вашето местоположение и да видите описание, за теренните контури, топографско повишение, върхове и географски точки.

Много картографски опции: Всеки модел в серията GPSMAP 62 е съвместим с растерни карти на Garmin от изтеглимата услуга BirdsEye™ Select (www.garmin.com/birdseye), безплатната общност на Garmin Connect™ (www.garminconnect.com) , както и безплатния полезен Custom Maps за прехвърляне на хартиени или дигитални карти на ръчното устройство. Съвместим както с PC, така и с Mac, тези опции допълват продуктите, които вече се предлагат за Garmin устройства, включително City Navigator®, NT за навигация завой по завой по градските улици, Blue Chart® g2, за морска картография и Garmin TOPO карти, за невероятна теренна детайлност (всяка се продава отделно).  

На лов за съкровище: Геокешърите имат много повече забавления, като отидат на осъществимата чрез компютърна система с GPSMAP 62 серии, бързо изтеглима информация за кеша директно на устройството. Всеки модел съхранява и извежда на дисплея основната информация, като например местоположение, терен, трудност, загатвания и описание, така че да не се налага да носите разпечатки с вас. Научете повече за геокешинг, как да започнете осъществим чрез компютърна система начин на сваляне на данни на www.garmin.com/geocaching и www.OpenCaching.com.

От създаването си през 1989 г., Garmin е произвел 85 милиона GPS устройства - много повече от всеки друг доставчик на навигация. Марката Garmin е несравнима, разработила иновативни продукти и изградила водещи позиции във всяка една пазарна нисша, която обслужва, включително автомобилни, авиационни, морски, фитнес, за отдих на открито, проследяващи и безжично приложими уреди.

Новите GPSMAP 62 устройства се очаква да бъдат налични края на юли 2011 година. За повече информация за характеристиките, цените и наличността на всички нови ръчни GPS за работа на открито от Garmin, посетете www.garmin.com /outdoor. За информация за други продукти и услуги на Garmin, отидете на www.garmin.com, www.garmin.blogs.com и http://twitter.com/garmin.