Garmin е обявен за производител на годината от
National Marine Electronics Association за седма поредна година

Garmin също така е призната за Най-иновативната Морска Компания
  в годишните награди Soundings Trade Only


Garmin® International Inc е обявен за производител на годината за седма поредна година от членовете на Националната асоциация за морска електроника (NMEA) на годишната си бизнес среща, проведена на 23 септември в Орландо, Флорида. Наградата „Производител на годината“ се дава на най-признатата компания в морската електроника за отлични постижения в продуктово обслужване и поддръжка.
Garmin също беше отличен с пет награди NMEA Product of Excellence в мултифункционален дисплей (MFD), автопилот, безопасност, мултимедийни развлечения и мобилни приложения. Тези награди се гласуват от дилъри на NMEA, специализирани в инсталирането на морска електроника, квалифицирани техници от NMEA и колеги производители на морска електроника.
„Ние сме невероятно смирени отново да бъдем обявени за NMEA производител на годината и толкова много от нашите продукти да бъдат признати с най-добри награди в своите категории“, каза Дан Бартел, вицепрезидент на Garmin за глобални продажби. „Тези награди надхвърлят продуктите; те представляват постоянния ангажимент на Garmin за върхови постижения и надеждност сред нашите колеги и клиенти и са истинско свидетелство за работата и отдадеността на целия ни екип. ”

Тазгодишните NMEA отличия на продукти за върхови постижения включват:
•    Мултифункционален дисплей-GPSMAP® 8616xsv; този 16-инчов картограф с Full HD дисплей (IPS) с мултитъч контрол се предлага с предварително инсталирани BlueChart® g3 и LakeVü g3 карти с интегрирани Navionics® данни и Auto Guidance технология. GPSMAP 8616xsv предлага изключителни детайли с вградена поддръжка за широка гама от CHIRP традиционно сканиране, Ultra High-Definition сканиране и цялата Panoptix ™ линия, включително Panoptix LiveScope ™, носител на NMEA наградата за технология на годината за 2018 г. Това е седмото поредно отличие на Garmin в тази категория.
•    Автопилот - Reactor ™ 40 Хидравличен автопилот с SmartPump v2; Reactor беше първата система на Garmin, използваща AHRS технологията и може да се похвали с използваемост, гъвкавост при инсталиране и много други функции, които се оказват ценни за всеки плавателен съд. В продължение на девет години Garmin е отличен с първото място в категорията автопилот.
•    Устройство за безопасност- GPSMAP 86sci; с първокласното морско устройство на Garmin с възможност за inReach®, моряците могат да поддържат връзка в световен мащаб - без значение колко далеч са в морето - и ако е необходимо, да задействат SOS към глобален център за координация при аварийни ситуации, обслужван денонощно, 7/7 чрез 100% глобална Iridum® сателитна мрежа. GPSMAP 86sci е предварително зареден с Bluechart g3 карти и може да се свърже с Garmin картографи и инструменти за предаване на данни в реално време за допълнителна осведоменост и удобство.
•    Мултимедийно забавление - Fusion® Apollo ™ RA770; тази морска развлекателна система беше първото в света морско стерео със сензорен екран с Apple AirPlay®, вграден Wi-Fi и възможности за споделяне на аудио. Това е шеста поредна победа на Garmin в тази категория.
•    Морско приложение - ActiveCaptain®; безплатно всичко-в-едно мобилно приложение за моряци, ActiveCaptain предоставя безпроблемна система за управление на съдържанието с достъп до картография, автоматично качване на най-новия наличен софтуер, възможности за планиране извън плавателния съд, свързани услуги и много други. Това удължава победната серия на Garmin в тази категория до седем години.

По-рано тази седмица Garmin беше обявен и за Топ 10 на най-иновативната морска компания за 2021г. от Soundings Trade Only. Тази награда отличава прогресивно мислещи компании, които трансформират бъдещето на морската индустрия чрез нови инициативи, процеси, технологии и др. Това е четвъртата поредна година в която Garmin е включен в този престижен списък на иновативни компании.

Проектирани вътре за живот навън, продуктите на Garmin са революционизирали живота на рибари, моряци и любители на лодки навсякъде. Ангажиран да разработва най -сложната морска електроника, която индустрията някога е познавала, Garmin вярва, че всеки ден е възможност за иновации и шанс за beat yesterday.

 

  • Производител на годината - National Marine Electronics Association