Пет начина да останете в безопасност, докато карате велосипед

Ние сме в разгара на поредната пролет. Вероятно сте оставили зад гърба си тренажорите за закрито за известно време и сте се запознали отново с любимите си колоездачни маршрути във вашия район. Също така се надяваме, че сте освежили съветите за безопасност при колоездене.

1. Уверете се, че можете да виждате другите.

Радарът за обратно виждане Varia™ RCT715 не само регулира интензитета на задната ви светлина, когато усети приближаващи автомобили — той също така изпраща визуални и звукови известия до вашия велосипеден компютър Edge®, избрани смарт часовници Garmin или приложението Varia™ на вашия смартфон, за да ви предупреди, че се приближава кола. Въпреки че се надяваме, че повечето шофьори са търпеливи с велосипедистите, това не винаги е така. Сигналите ви дават възможност да прецените позицията и скоростта на колата, за да определите дали трябва да отбиете и да им дадете малко повече място за преминаване. Можете дори да регулирате интензитета на светлината и поведението на светкавицата, за да отговарят на обстоятелствата на вашето каране. Varia RCT715 разполага и с вградена камера, която непрекъснато ще записва заобикалящата среда зад вас и в случай на инцидент автоматично запазва видеозапис от преди, по време и след инцидента.

Ако имате eBike, тогава Varia eRTL615 е радарът за обратно виждане за вас. Varia eRTL615 разполага с дизайн без батерии, който се захранва от вашия съвместим eBike1 и може да помогне за постигане на максимална информираност между колоездач и шофьор.

2. Уверете се, че другите могат да ви видят.

Колкото и хубаво да е да затворите лаптопа и да се качите на велосипеда си, докато навън все още има дневна светлина, това не винаги е възможно през зимните месеци. Винаги е добра идея да носите отразяващо облекло, когато карате, но благодарение на най-новите постижения в технологията на Garmin, можете да изведете видимостта си на съвсем ново ниво, независимо кога слънцето залязва.

Радарните задни светлини Garmin Varia RCT715, Varia™ RTL515 и Varia eRTL615 могат да се видят на разстояние до 1.6 км., а Varia UT800 Smart Headlight прожектира постоянен лъч от 800 лумена, за да помогне на шофьорите, идващи от другата посока, да ви видят от до 1,6 км. Инцидентите се случват, когато хората бъдат хванати неподготвени, така че колкото повече време имат другите да ви видят, толкова по-вероятно е пътуването ви да бъде приятно изживяване.

3. Знайте точно къде навигирате.

Нямате естествено чувство за посока? Няма проблем. Най-новите велосипедни компютри Garmin Edge GPS са оборудвани с multi-band GNSS, който осигурява превъзходна точност на позициониране.

4. Останете свързани в случай на спешност.

Компютрите за колоездене Garmin Edge предлагат функция за откриване на инцидент, която изпраща съобщение2 до вашите определени контакти с вашето местоположение на живо, ако устройството открие инцидент. Ще получите съобщение на вашето устройство Edge и сдвоен смартфон, което ви уведомява, че съобщението до вашите контакти ще бъде изпратено в рамките на 30 секунди, което ви дава достатъчно време да отмените автоматизираното спешно съобщение, ако нямате нужда от помощ.

5. Спазвайте правилата за движение.

Законите за движение по пътищата са въведени, за да осигурят безопасността на хората на пътя, и те важат и за велосипедистите. Важно е да спазвате всички пътни знаци и сигнали. Използвайте велосипедни алеи, когато има такива, и внимавайте за заобикалящата ви среда.

Като следвате тези пет прости стъпки, вие сте на път да станете по-безопасен и по-отговорен велосипедист. Готови ли сте да тръгнете на път? Не забравяйте да оборудвате велосипеда си с най-новата технология на Garmin за превъзходна, специфична за велосипеда навигация и множество функции за ефективност за велосипедисти на всяко ниво.

1 Изисква съвместим кабел Garmin (продава се отделно).
2 При сдвояване с вашия съвместим смартфон. За изискванията и ограниченията на функциите за безопасност и проследяване вижте Garmin.com/safety.

  • Пет начина да останете в безопасност, докато карате велосипед