Компанията Garmin е основана на принципите новаторство, удобство, изпълнение, стойност и обслужване. Нашите основатели са Гари Бърел и д-р Мин Као.

Проектът, който започва като спонтанна дискусия на малка група инженери около игрална маса за покер през 1989 година, се превърна в колективното постижение на хиляди сътрудници. Както преди, така и сега целта на Garmin е проста: създаване на продукти за навигация и комуникация, които да обогатят живота на клиентите ни. Новаторските ни проекти обхващат най-различни области като автомобилизма, мореплаването, авиацията, безжичните комуникации, туризма, фитнеса и други.

Всеки, който е част от Garmin International, допринася за развитието на фирмата - служители, инвеститори и търговци. Тайната на успеха ни въобще не е такава тайна. От самото начало на Garmin, когато основателите са съсредоточили силите си да продадат първия си продукт, използвайки системата GPS (Global Positioning System), фирмата е наемала хора с творческа мисъл и пламенен дух.

Силата на “вертикалното интегриране”

Garmin преуспява, защото се гордеем с кооперативната среда, която сме създали, така нареченото вертикално интегриране - само ние проектираме, произвеждаме, рекламираме и продаваме продуктите си. Ако имате запитване или мнение за някой продукт, вероятно ще получите мнение именно от нашите инженери, дизайнери, лаборанти, художници, писатели или търговци.

Инвестицията в новаторството е ключова за успеха на Garmin. Малкият начален екип от 1989 се превърна в работеща сила, наброяваща 1000 души, само след 10 години. Това число се удвои за 4 години, а през 2006 достигна 4000. През 2007 година екипът от хора, които работят за Garmin, достигна числото 7,000 души по целия свят.

Докосване до целия свят

Ние проектираме системите си, като мислим единствено за нашите потребители. Премахването на стреса от пътуванията, на посещенията на непознати места, както и на ежедневното шофиране, започва с една лесна за употреба, логична и интуитивна навигация.

  • Автомобилните навигации помагат на шофьорите да достигат дестинациите без много усилия, получавайки най-доброто от пътуването.
  • Морските картографи Ви поднасят подробни карти за безопасно плаване.
  • Авиационните ни технологии поднасят на пилотите всичко, от което се нуждаят.
  • Фитнес уредите правят всяка тренировка ефикасна.
  • Уредите за туризъм са полезни за ловци, туристи, планински спасители и др.
  • Безжичните ни приложения внасят силата на GPS във Вашите телефони.

Идеята на Garmin

Ние не просто проектираме и продаваме продукти, ние обхващаме стила на живот. От авиацията до мореплаването, ат автомобилизма до фитнеса, от безжичните комуникации до туризма, служителите на Garmin са във въздуха, във водата, в горите, зад волана и на тренировки. И винаги мислим за начините да адаптираме и подобрим. В Garmin Вие никога не знаете къде ще се роди следващата великолепна идея. Но знаете, че ще е скоро.