Нека бъдем честни. Колкото и чудесно да е бягането на открито за ума и тялото Ви, важно е да имате предвид безопасността. Може би водите натоварен живот и имате време да бягате само когато се стъмни. Или може би тренирате за по-дълго състезание и маршрутите Ви водят доста далеч от дома. Не обичаме да мислим за това, но ситуации като тези имат потенциал за инцидент. Ето защо нашите часовници за бягане имат функции за безопасност като LiveTrack и Засичане на инциденти и Помощ.

Какво е LiveTrack?

LiveTrack създава преглед в реално време на местоположението Ви, когато сте навън да бягате или извършвате каквато и да е планирана във времето дейност, така че приятелите и семейството Ви да могат да Ви следват, където и да сте. Това не е просто чудесен начин за най-големите Ви фенове да Ви аплодират на всяка крачка в деня на състезанието, но също така дава на Вас и Вашите близки спокойствие, докато тренирате.


За да започнете LiveTrack сесия, сдвоете Вашето съвместимо устройство Garmin с безплатното мобилно приложение Garmin Connect™ и активирайте LiveTrack за Вашата дейност за време. Когато изберете AutoStart, всички бъдещи активности на това устройство автоматично ще стартират LiveTrack сесия.


След като започнете LiveTrack сесия, Вашето устройство автоматично ще изпрати връзка към контактите, които сте идентифицирали чрез имейл, текстово съобщение, GroupTrack или Twitter. Чрез тази връзка те могат да видят уеб страница, която показва карта с текущото местоположение на Вашия телефон или свързано устройство.

Какво е Засичане на инциденти и Помощ?

Garmin часовниците за бягане, които имат функция за засичане на инциденти, могат да усетят, когато има драстична промяна в движението, докато записват времева GPS активност1. Накратко, може да разбере дали сте паднали или сте имали инцидент. Ако възникне инцидент, мобилното приложение Garmin Connect на Вашия сдвоен съвместим смартфон може да изпрати автоматизирани текстови съобщения и имейли с Вашето име и GPS местоположение до три от Вашите контакти за спешни случаи.


Когато бъде открит потенциален инцидент, на Вашето устройство и сдвоен смартфон се появява съобщение, което Ви уведомява, че Вашите контакти ще бъдат информирани след изтичане на 30 секунди. Можете да отмените автоматичното спешно съобщение, ако не е необходима помощ.


За да активирате засичането на инцидент, първо трябва да сдвоите Вашето устройство с приложението Garmin Connect на Вашия смартфон и да настроите своя списък с контакти за спешни случаи. Когато бягате, трябва да носите телефона си с Вас, за да може известието за засичане на инцидент да бъде задействано и изпратено до Вашите контакти. Вашият телефон трябва да бъде оборудван с план за данни и да остане в зона на мрежово покритие, където има налични данни. И накрая, контактите за спешни случаи трябва да могат да получават текстови съобщения (може да се прилагат стандартни тарифи за текстови съобщения).


В крайна сметка бягането означава свобода. Трябва да се чувствате способни да излезете навън и да тренирате, без да бъдете възпрепятствани от съображения за безопасност. Когато сте оборудвани с Garmin часовник за бягане и триатлон с функции за безопасност, можете да се съсредоточите върху предизвикателството, а не върху тревогите.


1 При сдвояване със съвместим смартфон. За изискванията и ограниченията на функциите за безопасност и проследяване вижте Garmin.com/safety. Засичането на инциденти не е налично за всички профили на GPS активност на часовниците Garmin. Предлага се само за разходки на открито, бягане и колоездене.


  • Как Garmin Ви помага да бягате безопасно